Installation


Installation av spis, kamin eller energikassett

Elda med ved är både rogivande, mysigt och roligt!Dovre_Sense_100_Vit_M1-500x500

Ved är fortfarande det billigaste alternativet som finns för uppvärmning.

Borta är den tiden då man sa att ”ved värmer minst fem gånger – hugga, kapa, klyva, stapla och sen bära ut askan!”

Idag finns det många som man kan köpa veden färdighuggen och klar för att lägga in i spisen. Det lilla arbete som man själv får med ved idag är troligtvis det mest lönsamma man kan ta sig för.

Vi tycker att man skall använda sig av ved eller briketter som ett komplement till sin vanliga uppvärmning, samtidigt sparas många ”energipengar” på något som inte är ett tvång, istället blir det roligt och mysigt. Det finns ingen värme som är så skön som från ved, samtidigt som det skapar en rogivande atmosfär.

Nyligen installerade vi en energikassett som ett komplement till kundens pellets-uppvärmning. Det eldades mest för ”mysfaktorns skull” i början, men snart blev hela familjen duktiga på att elda. Från januari fram till maj sparade kunden över 13.000 kr i form av lägre pelletsförbrukning, inklusive vedkostnaden på 1.500 kr!! Gissa om den familjen redan har lagt upp färdigkluven ved i källaren inför kommande vinter!

Vi lyssnar på kundens önskemål, vi ger goda råd och förklarar vad som krävs för säkerhet och kraven från myndigheterna.

Installation av värmekälla, insatsrör, murningsarbete med mera, kort sagt allt som behövs för en smidig och säker installation. Allt med långtgående garantier på både material och arbete.

Vi finns med hela vägen!